Friday, 7 April 2017

Final Sem

Lebih kurang tambah tolak darab bahagi 7 week lagi tinggal. InsyaAllah. Semoga Allah permudahkan segalanya. 
 
 
Sejujurnya, ada la rasa akan merindui zaman-zaman belajar ni. Bila tengok adik-adik first year yang sangat gigih kehulu kehilir dengan buku-buku tebal. Semangat naik turun tangga library tu. 100% preparation for class presentation. Rasa rindu zaman ramai member-member yang masih sama-sama berjuang. Sem ni keseorangan la jugak rasa walaupun masih ada yang masih setia. haha.
 
Best belajar sebenarnya. Serious. Aku suka belajar. Aku suka lalui zaman-zaman air mata waktu hectic week. Masa study week. Last minute preparation untuk report and presentation. Semua akan aku rindu. 
 
Cuma rasa down macam ni. Rasa nak habis cepat-cepat ni bila kau takda kawan yang nak membesar sama-sama macam dulu. Tak ada kawan yang nak menggila sama-sama. Kawan yang dulunya nangis sama-sama dekat tangga. Member yang sama-sama solat jemaah. Sahabat yang sanggup berkongsi katil dan meja study. Aku rindu zaman tu. Rindu sangat. Aku rindu zaman berkongsi katil, meja study dan bilik. Berkongsi cerita cinta dan air mata. Zaman lepak bawah bulan sampai pagi buta makan megi dan snack dekat court. Aku rindu.
Tapi hidup mesti diteruskan. Semua tu kenangan.
InsyaAllah, niat nak sambung study tu ada. Masih ada. Orang kata kalau nak belajar, biar belajar dulu nanti dah kerja jadi malas dah nak sambung. Tapi aku ada pengorbanan lain, aku ada impian lain.
Orang akan kata-
'Kau akan rindukan UIA'
Ya, sekarang pun dah rasa rindu. Rindu suasana dulu-dulu yang kehulu kehilir masa tu kau nak lari dari crush ke kau masih akan terserempak dengan dia. Rindu masa PRK suasana meriah berkempen. Rindu berebut-rebut jaga tempat duduk member tak kisah la kat kelas ke cafe ke. Suasana sekarang?
Asalkan boleh masuk, aku redah je.
Doakan semoga semua graduate student sem ni akan berjaya dengan cemerlangnya. InsyaAllah semoga semua lepas dan dapat convo sama-sama.
Okay. kerja banyak sebenarnya, tapi tak boleh nak jalan. Takada idea nak menaip ayat. Neuron tak bersambung. Ahhhhh. Okay itu je.
 
I taksabar nak balik Penang. April already. Baby, wait for me ya. *kiss*

No comments:

segala yang terdapat dalam blog ini adalah hak milik KINA